

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kenia AA
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
5 dni
Opis
Pochodzenie | Kenia |
Region | Kirinyaga |
Gatunek | 100% Arabika |
Metoda pozyskiwania | na mokro |
Wysokość upraw | 1700 - 1800 m.n.p.m. |
Data palenia |
Kawa Kenia AA - 100% Arabika pochodząca z plantacji z regionu Kirinyaga w pełni oddaje charakter kenijskiej kawy. Krzewy kawy uprawiane na wulkanicznej glebie na wysokości 1700 - 1800 m.n.p.m. odwdzięczają się ziarnem łączącym zrównoważone / pełne body oraz smakiem owocowo - kwiatowym.
Ziarna Kenia AA przetwarzane są na plantacji w miejscowości Muchagara gdzie ponad 500 farmerów zrzeszonych w związku farmerów Baragwi od 1959 roku, korzystając z infrastruktury przygotowuje kawę do sprzedaży.
W procesie przetwarzania wiśni kawowca na plantacji w Muchagara korzysta się z wody z rzeki Kamweti a następnie ziarna suszone są na gorącym afrykańskim słońcu na specjalnie przygotowanych stelażach.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kraj wysyłki: